Nyomtatási lehetőségek


A MASA programokból is van lehetőség USB csatlakozású nyomtatók bármelyikére is nyomtatni. Ez alatt bármilyen, a Windowsba feltelepített nyomtató értendő, vagyis helyi vagy távoli hálózati nyomtató stb..
Azonban közvetlenül a futtatási felületről a program nem tudja elérni az ilyen típusú nyomtatókat, ezért szükség van egy közvetítő programra. Több lehetőség kipróbálása után a Dosprn program használatát ajánljuk. A program ingyen letölthető és kipróbálható a www.dosprn.com weboldalról. A pogram telepítése után szükséges beállításokat és a regisztrálás módját külön dokumentum tartalmazza, melyet erre a linkre kattintva tölthet le.

A Dosprn programban kell megadni azt a nyomtatót, ahová nyomtatni akar: lehet az például akár PDF nyomtató is, ekkor az eredmény egy PDF fájl.
A legtöbb esetben a program telepítése önmagában megoldja a nyomtatási problémát.

Amennyiben mégsem, akkor még egy beállítást el kell végezni:
Az alábbi finomhangolással a nyomtatás ezután mindenképpen mûködni fog:
A MASA programnál a Nyomtatóbeállításoknál válassza az USB-t. Ekkor a program a nyomtatandókat fájl formájában rendszeresen átküldi kinyomtatás céljából a Dosprn programnak. (Ez észervétlen folyamat). Ennél a beállításnál ez a közvetítő fájl alapértelmezésben a C:\PRNSPL (Ez egy kiterjesztés nélküli fájl, nem mappa! Csak a nyomtatás alatt ideiglenesen létezik, utána törlődik.)
Csak indokolt esetben szabad változtatni rajta. Ha mégis muszáj (pl. a felhasználónak nincs írási joga a gyökérkönyvtárba) akkor viszont mindkét helyen megegyező adatot kell beírni, a MASA programban is és a Dosprn programban is.

Leírás letöltése Microsoft Word formárumban: Klikk ide