Adatmentés helyének beállítása


Az adatmentés paraméterezése a Technikai tevékenységek menüpontból érhető el, programtól függően vagy közvetlenül látható, vagy a Programrendszer paraméterezésen belül.
A menüpont neve:Adatmentés helyének beállítása

Itt három lehetséges beállítási mód között lehet választani:

  1. Floppy: ez a hagyományos mentési mód és hely.

  2. Automatikus beállítás - alternatív. Ebben a módban a program a saját adatmappája alá készít egy SAVE nevû mappát és ebbe készíti el a mentést. Tehát például amennyiben az Ön aktuális adatainak helye a gépben a C:\Masa92\ADAT1, vagy például az F:\BER\MINTA, akkor a mentés helye a C:\Masa92\ADAT1\save, illetőleg az F:\BER\MINTA\save mappa lesz, melyet a program automatikusan létrehoz, ha nincs ilyen még. A létrehozás eredményességét automatikusan ellenőrzi és próba írás-olvasást is végez. Kizárólag eredményes próba esetén engedélyezi a beállítás véglegesítését. A mentés minden esetben egy meghatározott nevû, ZIP kiterjesztésû állományt készít ide, ami igény esetén - megfelelő program birtokában - tovább archiválható innét CD/DVD-re vagy bármi más médiára.

  3. Egyéni beállítás - alternatív. Ebben a módban tetszőleges elérési útvonal adható meg, az egyetlen kritérium, hogy az elérési útvonalnak meghajtó betûjellel kell kezdődnie. Ékezetes és hosszú mappanevek is megengedettek, de mindenképpen meg kell adni a teljes elérési útvonalat, tehát például a C:\Dokumentumok HELYETT a C:\Documents and Settings\Felhasználónév\Dokumentumok használandó. Ugyanez vonatkozik a cserélhető tárolókra (pendrive, memóriakártya stb.) is. Az adatmentés helyének elérhetőségét a beállításkor automatikusan ellenőrzi a program és próba írás-olvasást is végez, ezért cserélhető tároló esetén annak a beállításkor elérhetőnek kell lennie. Kizárólag eredményes próba esetén engedélyezi a beállítás véglegesítését. A mentés minden esetben egy meghatározott nevû, ZIP kiterjesztésû állományt készít, ezért több cég adatainak mentése esetén az adatok felülírásának elkerülése érdekében gondoskodni kell arról, hogy különböző mappákba kerüljenek az egyes mentések!
    Ezeket a mappákat még az adatmentés beállítása előtt létre kell hozni, mivel a program ellenőrzi a meglétüket a beállítás során.
A program az alternatív mentések helyét minden esetben egy virtuális B: meghajtóként kezeli és erre hivatkozva ír ki tájékoztató üzeneteket. Ezzel Önnek semmilyen külön tennivalója nincsen.

Leírás letöltése Microsoft Word formárumban: Klikk ide